Suroviny
piškotový plát - 3 vejce, 4 lž.cukru krupice, kůra z 1 citronu, 3 lž.hl.mouky, 60 g čokolády na dekoraci
zmrzlinový krém - 350 ml 30% smetany, 4 žloutky, 1 van.lusk, 2 lž.medu, 2 lž.cukru krupice
horké ovoce - 200 g ostružin, 50 g cukru krupice, 2 lž.likéru či rumu
piškot - šlehat celá vejce, cukr, kůru do pěny (20-25 min), zatím ozdobit pečící papír vlažnou čokoládou sáčkem, do ušlehaných bílků?? vmíchat mouku, těsto rozetřít na pečicí papír, péct při 240 max.4-6 minut, přikrýt mokrou útěrkou, vychladit, odstranit papír
zmrzlinový krém - žloutky s medem,cukrem a vnitřkem lusku vyšlehat v lázni do tuhé pěny, ne dlouho, asi kolem 70 stupňů, vyjmout, šlehat do vychladnutí, jinde ušlehat šlehačku a vmíchat
finiš - srnčí hřbet vyložit těstem (mimo pruh na přikrytí), naplnit krémem, bouchnout formou o desku (pryč s bublinkami), uhladit, plát piškotu, fólie, do mrazničky přes noc
horké ovoce - dvě třetiny ovoce a cukr do rendlíku, na mírném plamení zahřívat do rozpuštění cukru, likér, odstavit, zbytek čerstvého ovoce, podávat