Suroviny
4 kuřecí stehenní špalíčky, 2 kuřecí prsní řízky, 125 ml citr.šťávy (asi 4 citrony), 1 stroužek česneku (i více), 125 ml panen.oliv.oleje, 1 kg malých brambor, 500 g cibulek, půl lžič.suš.tymiánu, svazeček kadeřavé petrželky, svazeček bazalky, sůl, pepř
1.omýt studenou vodou kuřecí maso, osolit, opepřit, do zapékací msiky
2. citr.šťáva se solí, pepřem ,česnekem prolisvaným, olivovým olejem
3. oloupat brambory, cibulky, do citronovo-olivové marinády
4. po 5 min.vyjmout, naskládat mezi kuře, vše potřít marinádou, posypat tymiánem
5. rozehřát troubu na 180-200 (horkovzdušná 160-180), péct asi 90 min., před podáním ozdobit bazalkou a pterželkou (výborný s ovčím sýrem, řeckým vínem a bílým chlebem)