Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Holandská omáčka

Popis receptu: 
Apetit 05/2007
Autor: Jana Kasíková
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    3 žloutky velkých vajec, 1/2 lžič.kuliček bílého pepře, 250 g másla (i solené), 3 lž.bílého vinného octa, 1 bobk.list (lépe čerstvý), 1/2 lžič.citr.šť., sůl

Příprava jídla

1. žloutky do nádoby robota, sůl, prošlehat krátce 2. rozdrtit pepř, máslo pomalu rozehřát v kastrůlku, v jiném svařit ocet se 3 lž.vody, pepřem, bobk.listem - za pár minut tak dvě lžíce aromatizované octové redukce, nevyvařit úplně!! přidat lž.horké vody, přes sítko do džbánku, máslo zatím pění, odstavit, odstranit pěnu 3. oboje má být teplé, zapnout robot, přilévat víkem ocet, zvolna po kapkách hned máslo, ke konci zrychlit, ve finále až zhoustne 4. zatepla ochutnat, dochutit solí, pepřem, citr.šťávou, do nahřáté servírovací misky, hned podávat či přikrýt chvilku folií (asi 20 minut)
REKLAMA

Přidat komentář