Suroviny
panenka
800
g
bylinky
1
hrst
olivový olej
2
PL
sůl mořská
omáčka
cibule
1
ks
pepř
1
PL
vývar
50
ml
smetana ke šlehání
200
ml
sůl
lesní houby
100
g
máslo
100
g
lívanečky
brambory
800
g
česnek
4
ks
libeček
pepř
rostlinný olej
šátečky
fazolky zelené
200
g
anglická slanina
8
plátků
Postup
1
panenku nakrájet na 3 cm špalíčky, balit v bylinkách se lžič.soli, na rozpálené pánvi po každé straně 2 min., dopéct v rozehřáté na 180 4 min.
2
omáčka - civule na kostičky, orestovat s pepřem, zalít vývarem, minutu povařit, zalít smetanou, přejít varem, sundat z ohně, dosolit
3
hřiby orestovat se snítkou tymiánu 5 minut na másle
4
lívanečky - brambory nahrubo nastrouhat, vejce, česnek, libeček, osolit, opepřit, těsto, lívanečky dozlatova
5
šátečky - lusky na 4 min.v osolené vroucí vodě, vyjmout, prolít studenou, po čtyřech zabal do plátku slaniny, v troubě dopéct 10 minut
podávat - panenku přelitou omáčkou, posypanou hříbky, s lívanečky a fazolkami ve slanině