Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Konfitovaná vepřová panenka s bylinkami a smetanovou omáčkou ze čtyřbarevného pepře, podávaná s bramborovými lívanečky a fazolovými šátečky

Popis receptu: 
Gurmán 08/2009
Autor: Jana Kasíková
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    800 g vepřové panenky, hrstka čerstvým bylinek, 2 lž.oliv.oleje, hrubozrnná mořská sůl omáčka- 1 civule, 1 lž.rozdrc.čtyřbar.pepře, 50 ml silného vývaru, 200 ml smetany, sůl, 100 g hřibů, 100 g másla, 1 snítka čerstvého tymiánu lívanečky - 800 g brambor, vejce, 4 stroužky česneku, 1 lž.nasek.čerstv.libečku, pepř, olej šátečky - 200 g zel.fazolových lusků, 8 plátků angl.slaniny

Příprava jídla

1. panenku nakrájet na 3 cm špalíčky, balit v bylinkách se lžič.soli, na rozpálené pánvi po každé straně 2 min., dopéct v rozehřáté na 180 4 min. 2. omáčka - civule na kostičky, orestovat s pepřem, zalít vývarem, minutu povařit, zalít smetanou, přejít varem, sundat z ohně, dosolit 3. hřiby orestovat se snítkou tymiánu 5 minut na másle 4. lívanečky - brambory nahrubo nastrouhat, vejce, česnek, libeček, osolit, opepřit, těsto, lívanečky dozlatova 5 šátečky - lusky na 4 min.v osolené vroucí vodě, vyjmout, prolít studenou, po čtyřech zabal do plátku slaniny, v troubě dopéct 10 minut 6. podávat - panenku přelitou omáčkou, posypanou hříbky, s lívanečky a fazolkami ve slanině
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Co je na tomto receptu "konfitované"? Tento recept se dost vymyká všemu ostatnímu na www.apetitonline.cz...
Obrazek uzivatele
Jedná se o uživatelský recept. Autorem tedy není redakce Apetitu, ale některý ze čtenářů, který ho sem vložil...

Přidat komentář