Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pohanková pomazánka

Obilnina oblíbená ve staročeské kuchyni se znovu dostává na výsluní. Ve této pomazánce vyniknou její přednosti: šťavnatost a lehce oříšková chuť.

Vydání: 2005/4
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Namáčení pohanky: 20 minut
P
Sendvič Česká

Ingredience

    • 100–150 g pohanky
    • 4 stroužky česneku
    • 1 menší cibuli
    • 1 rajče, nakrájené na tenké plátky
    • 2 sterilované okurky, jemně nasekané
    • 4–5 lžic olivového oleje
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Pohanku spařte vroucí vodou a nechte dvacet minut bobtnat. Pak slijte vodu a pohanku vložte do mixéru spolu s česnekem a cibulí. Zapněte mixér a tunýlkem ve víku přidávejte olivový olej, aby směs získala hladkou, jemnou konzistenci. Přidejte okurky.

2. Dochuťte pomazánku pepřem a solí a natírejte na pečivo. Obložte plátky rajčat. Úžasného efektu dosáhnete, když ji budete tak jako my podávat v ,servírovací míse‘ z vyříznutého a vydlabaného toustového chleba; střídku nakrájejte na trojúhelníčky – podklad k pomazánce.

Tipy Apetitu:
■ Pokud pořádáte party často, vybavte se šikovnými drobnostmi, jako jsou vykrajovátka a tvořítka. S jejich pomocí může získat netušený rozměr (a tvar) i obyčejný krajíc chleba!

■ Je praktické připravit takové pohoštění, které chutná stejně dobře při pokojové teplotě i vychlazené.

■ Jistě, zkoušejte nové kombinace chutí a konzistencí, ale nepřehánějte to – stejně jako s kořeněním. Sofistikované chutě potřebují k tomu, aby patřičně vynikly, přece jen trochu větší prostor, než je jednohubka.

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/05, str.36
Obrazek uzivatele
Opravdu hnus! Nedoporučuju!
Obrazek uzivatele
Nebyl to hnus. kdo má rád pohanku, je to dobrota :o)
Obrazek uzivatele
moc dobrá, supr alternativa pro vegany/vegetariány..
Obrazek uzivatele
Pomazánka je opravdu vynikající, možná bych ubrala množství česneku, chutná i těm, kteří pohanku moc nemusí.
Obrazek uzivatele
Pomazánka je opravdu vynikající, možná bych ubrala množství česneku, chutná i těm, kteří pohanku moc nemusí.

Přidat komentář