Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pohanková pomazánka

Obilnina oblíbená ve staročeské kuchyni se znovu dostává na výsluní. Ve této pomazánce vyniknou její přednosti: šťavnatost a lehce oříšková chuť.

Vydání: 2005/4
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Namáčení pohanky: 20 minut
P
Sendvič Česká

Ingredience

    • 100–150 g pohanky
    • 4 stroužky česneku
    • 1 menší cibuli
    • 1 rajče, nakrájené na tenké plátky
    • 2 sterilované okurky, jemně nasekané
    • 4–5 lžic olivového oleje
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Pohanku spařte vroucí vodou a nechte dvacet minut bobtnat. Pak slijte vodu a pohanku vložte do mixéru spolu s česnekem a cibulí. Zapněte mixér a tunýlkem ve víku přidávejte olivový olej, aby směs získala hladkou, jemnou konzistenci. Přidejte okurky.

2. Dochuťte pomazánku pepřem a solí a natírejte na pečivo. Obložte plátky rajčat. Úžasného efektu dosáhnete, když ji budete tak jako my podávat v ,servírovací míse‘ z vyříznutého a vydlabaného toustového chleba; střídku nakrájejte na trojúhelníčky – podklad k pomazánce.

Tipy Apetitu:
■ Pokud pořádáte party často, vybavte se šikovnými drobnostmi, jako jsou vykrajovátka a tvořítka. S jejich pomocí může získat netušený rozměr (a tvar) i obyčejný krajíc chleba!

■ Je praktické připravit takové pohoštění, které chutná stejně dobře při pokojové teplotě i vychlazené.

■ Jistě, zkoušejte nové kombinace chutí a konzistencí, ale nepřehánějte to – stejně jako s kořeněním. Sofistikované chutě potřebují k tomu, aby patřičně vynikly, přece jen trochu větší prostor, než je jednohubka.

 

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/05, str.36
Obrazek uzivatele
Opravdu hnus! Nedoporučuju!
Obrazek uzivatele
Nebyl to hnus. kdo má rád pohanku, je to dobrota :o)
Obrazek uzivatele
moc dobrá, supr alternativa pro vegany/vegetariány..
Obrazek uzivatele
Pomazánka je opravdu vynikající, možná bych ubrala množství česneku, chutná i těm, kteří pohanku moc nemusí.
Obrazek uzivatele
Pomazánka je opravdu vynikající, možná bych ubrala množství česneku, chutná i těm, kteří pohanku moc nemusí.

Přidat komentář