Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Bramborové slupky plněné křupavou slaninou a zapečené se sýrem

Popis receptu: 
Gurmán 07/2006, Michal Nikodém, řetězec Na Příkopech a na Andělu T.G.I.Friday´s
Autor: Jana Kasíková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    brambory: 3 podlouhlé nejlépe nové brambory, 4 plátky prorostlé slaniny, 2 plátky tvrdého sýry (45%), olej omáčka: 2 lž.kys.smetany, 2 lž.bílého jogurtu, 1 lž Rama Cremefine (zakys creme fraiche), snítka bylinek dle chuti (pažitka, petržel, kerblík, estragon apod.), sůl dootovení: balíček rukolového salátu, 8 minirajčátek

Příprava jídla

Brambory opláchnout, rozkrojit napůl, vydlabat opatrně vnitřek a nechat slupku jako mističku, slaninu na nudličky na suchou pánvičku vypéct tuk dokřupava, tvrdý sýr na nudličky, ke slanině, ve friťáku usmažt slupky (5-8 minut), rozehřát gril horní ohřev na 200. Omáčka kys.smetanu, jogurt, creme, osolit, bylinky, promíchat. Slupky okapat, naplnit slaninou se sýrem, zapéct do rozpuštění sýra, servírovat na rukolových listech, půlkami minirajčátek s mističkou s omáčkou (může být i dresink na salát. Místo slaniny jdou i žampiony.
REKLAMA

Přidat komentář