0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3454 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 298 g
Tuky 120 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

sýr 600 g
300 g Gruyere, 300 g Emmentaler
česnek 1
víno bílé 3
suché
škrob 3
višňovice 3
panák
pepř
muškátový oříšek
chleba bílý
bageta, na kostky o velikosti sousta
Vytřete fonduový kotlík (Caquelon) stroužkem česneku (příp. těžký rendlík). Rozmíchejte škrob v pálence. Vložte sýr a víno do kotlíku a na jemném plameni pozvolna přiveďte ke skoro varu. Sýr nesmí vařit, jinak by se mohl srazit. Neustále míchejte. V okamžiku,kdy je sýr rozpuštěný, přidejte pálenku se škrobem a důkladně a rychle rozmíchejte. Pak přidejte čerstvě namletý pepř a muškátový oříšek. Znovu důkladně zamíchejte a přendejte na kahan od fondue, na nízký plamen. Sýr nabírejte na chléb napíchnutý na fondue vidličce. Nezapomeňte: komu upadne chléb z vidličky do kotlíku, musí zaplatit rundu piva nebo láhev vína, pokud se to stane ženě, musí políbit vedlesedícího muže.
Autor: valerie

Obchod Apetit