Nová registrace Zapomenuté heslo

< 10 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Švýcarské fondue
Švýcarské fondue


< 10 min
0,0 (0x)

Vytřete fonduový kotlík (Caquelon) stroužkem česneku (příp. těžký rendlík). Rozmíchejte škrob v pálence. Vložte sýr a víno do kotlíku a na jemném plameni pozvolna přiveďte ke skoro varu. Sýr nesmí vařit, jinak by se mohl srazit. Neustále míchejte. V okamžiku,kdy je sýr rozpuštěný, přidejte pálenku se škrobem a důkladně a rychle rozmíchejte. Pak přidejte čerstvě namletý pepř a muškátový oříšek. Znovu důkladně zamíchejte a přendejte na kahan od fondue, na nízký plamen. Sýr nabírejte na chléb napíchnutý na fondue vidličce. Nezapomeňte: komu upadne chléb z vidličky do kotlíku, musí zaplatit rundu piva nebo láhev vína, pokud se to stane ženě, musí políbit vedlesedícího muže.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 863.5 kcal
  • Bílkoviny 18 g
  • Sacharidy 74.5 g
  • Tuky 30 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt