Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Fantastická večeře. V pátek naložte maso, pozvěte přátele a v neděli se sejděte u jednoho stolu. Po kýtě se jen zapráší!

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
64 (hlasy)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu
Marinování: 2 dny
PT1H30M
Pečení 1:30
Marináda Česká

Ingredience

    • 1,5 kg kančí kýty
    • 3 lžíce slunečnicového oleje
    • 100 g slaniny, pokrájené nadrobno
    • 80 g hladké mouky
    • 1 lžička přírodního cukru + trochu na dochucení omáčky
    • 3 lžíce dezertního vína

    Na marinádu

    • 1 cibule, pokrájená nadrobno
    • 2 mrkve, nakrájené nadrobno
    • 1 petržel, nakrájená nadrobno
    • ¼ celeru, nakrájeného nadrobno
    • 10 kuliček celého pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, lžička sušeného tymiánu a 5 kuliček jalovce
    • kůra z jednoho citronu
    • 100 ml octa
    • 200 ml slunečnicového oleje

    Na šípkovou omáčku

    • 200 ml červeného vína
    • 120 g šípkové zavařeniny
    • citronová šťáva a kůra + sůl na dochucení

Příprava jídla

Smíchejte suroviny na marinádu a naložte do ní na dva dny maso. Pak ho vyjměte, osušte, obalte v mouce (zbytek si ponechte na omáčku), v pánvi rozehřejte olej a kýtu na něm ze všech stran opečte.

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Na sporáku rozehřejte pekáč, dejte do něj slaninu a kořenovou zeleninu z marinády. Zamíchejte cukr a zalijte octem z nálevu a dezertním vínem. Do pekáče dejte maso a pečte ho aspoň hodinu a půl doměkka.

Změklé maso vyjměte, pekáč postavte na plotýnku a nechte šťávu odpařit tak, aby zbyl jen tuk. Zaprašte ho zbytkem moukou, zalijte červeným vínem, trochou vody a přidejte šípkovou zavařeninu. Omáčku povařte, dochuťte cukrem, citronovou šťávou a kůrou a solí. Podávejte s houskovým knedlíkem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zvěřinové hody

Zvěřinové hody

Daňčí závitek po znojemsku

Kančí segedín

Lovecká sezona. 28 zvěřinových receptů

Šípková zavařenina

Chlebíček se šípky

Šípky: vitamíny nabité plody podzimu

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vynikající. Postupovala jsem přesně podle receptu, až na to dezertní víno, které jsem neměla. I tak jsme si moc pochutnali.
Obrazek uzivatele
Kolik červeného vína se do receptu dává? Není to uvedeno v seznamu surovin. Děkuji
Obrazek uzivatele
Dobrý den, pokud se ptáte na červené víno, které se přidává do šípkové omáčky, mělo by ho tam přijít 200 ml – údaj najdete v rozpisu na šípkovou omáčku ve sloupku ingrediencí. Samotná kýta se ještě po opečení masa podlévá marinádou a třemi lžícemi dezerního vína (uvedeno v seznamu ingrediencí v horní části sloupku).

Přidat komentář