
Lilkovo-citronový salát s paprikami
Salát, který můžete servírovat v horkém létě vychlazený jako předkrm a v zimě horký jako přílohu k masu.
Vydání: 2008/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 30 minut
Pečení: 30 minut
P
Ingredience
- 2 lilky, nakrájené na plátky
- 1 červená cibule, nahrubo nakrájená
- 6 celých stroužků česneku
- 2 červené papriky, nakrájené
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 rajčata, nasekaná
- šťáva a kůra z 1 citronu
- 4 lžíce máty, nasekané
- 100 g černých oliv
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Příprava jídla
Lilky, cibuli, česnek a papriky pečte doměkka asi půl hodiny v troubě předehřáté na 220 °C. Přesuňte do mísy a smíchejte se zbývajícími surovinami.
Přidat komentář