0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Losos ve špenátovém lůžku se sýrovým přelivem

Losos ve špenátovém lůžku se sýrovým přelivem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut

Suroviny

4 filety lososa
máslo
1 citrón
400 g listového špenátu
3 stroužky česneku
100 ml smetany
100 g taveného sýra (nejlépe jednotlivě balené plátky Apetito)
sůl
Troubu předehřejeme na 250°C. Porce ryby osolíme a pokapeme šťávou z jednoho citrónu. Vložíme do pekáčku vymazaného máslem, poklademe tenkými plátky másla a pečeme 15 minut. Mezitím spaříme špenát, osolíme a ochutíme česnekem, trochu podlijeme a necháme chvíli podusit (kdo má rád, přidá masox). V jiném kastrůlku zahřejeme smetanu, přidáme sýr, na malé teplotě rozpustíme a buď zredukujeme nebo povolíme mlékem. Na talíř servírujeme hromádku špenátu, poté pečeného lososa a přeléváme sýrovou omáčkou. Jako přílohu volíme vařené nebo šťouchané brambory.
Autor: ivonau

Obchod Apetit