Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Losos ve špenátovém lůžku se sýrovým přelivem

Popis receptu: 
super
Autor: Ivona Urbanová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut

Ingredience

    4 filety lososa máslo 1 citrón 400 g listového špenátu 3 stroužky česneku 100 ml smetany 100 g taveného sýra (nejlépe jednotlivě balené plátky Apetito) sůl

Příprava jídla

Troubu předehřejeme na 250°C. Porce ryby osolíme a pokapeme šťávou z jednoho citrónu. Vložíme do pekáčku vymazaného máslem, poklademe tenkými plátky másla a pečeme 15 minut. Mezitím spaříme špenát, osolíme a ochutíme česnekem, trochu podlijeme a necháme chvíli podusit (kdo má rád, přidá masox). V jiném kastrůlku zahřejeme smetanu, přidáme sýr, na malé teplotě rozpustíme a buď zredukujeme nebo povolíme mlékem. Na talíř servírujeme hromádku špenátu, poté pečeného lososa a přeléváme sýrovou omáčkou. Jako přílohu volíme vařené nebo šťouchané brambory.
REKLAMA

Přidat komentář