Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Plněné brambůrky

Pevné, ale vláčné nové brambory s nejrůznějšími náplněmi bývají na večírcích velkým hitem. A plným právem!

Vydání: 2005/4
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
PT15M

Ingredience

    • 200 g mraženého hrášku
    • 40 g másla, chladného a nakrájeného na kousky + trocha k vymazání plechu
    • 25 g strouhaného parmazánu
    • 24 malých, stejnoměrných, nejlépe kulatých, nových brambor, pečlivě očištěných a uvařených doměkka

Příprava jídla

1. Brambory seřízněte a vydlabejte. Vydlabanou část uložte. Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.

2. Hrášek povařte doměkka (šest až osm minut) a rozmixujte s bramborovou dření a máslem. Do směsi vetřete čtvrtinu parmazánu a naplňte jí brambory. Posypte zbylým sýrem, narovnejte na vymaštěný plech a zapékejte čtvrt hodiny; podávat můžete horké i při pokojové teplotě.

Tip Apetitu:
■ K plnění jsou nejlepší pevné a kulaté brambory – pokud možno stejné velikosti a tvaru, aby se stejnoměrně provařily. Na vydlabávání je ideální lžička nebo vykrajovátko na kuličky ovoce.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/05, str.40

Přidat komentář