Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Španělský ptáček podle babiček

Popis receptu: 
recept je určen pro 4 osob(y)
Autor: Helena Ryklová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    4 plátky roštěné 1 vejce na tvrdo 2 kyselé okurky jeden větší párek 4 malé špalíčky slaniny + dle chuti ještě slaninu na kostičky do omáčky malá cibule 3 velké cibule Dijonská hořčice čerstvě mletý pepř černý sůl 1 lžíce sádla voda nebo vývar (raději ne z kostky, je příliš slaný)

Příprava jídla

Roštěnou naklepeme, každý plátek pomažeme dijonskou hořčicí, lehce osolíme a poklademe kouskem párku, čtvrtkou vejce na tvrdo, čtvrtkou cibulky, půlkou okurky a špalíčkem slaniny. Uděláme závitky a převážeme provázkem. Jednu velkou cibuli nakrájíme na kostičky a spolu se slaninou na kostičky a ptáčky dáme opéct na rozpálené sádlo. Zalijeme vařící vodou (nebo vývarem, máme-li) tak, aby ptáčci byli zaliti do poloviny, opepříme, přidáme ještě lžíci dijonské hořčice a dusíme cca 1,5 hodiny, občas obracíme a podléváme. Zbylé dvě cibule nakrájíme na kostičky, dáme do kastrůlku s vodou a chvíli povaříme. Necháme vychladnout a rozmixujeme, ke konci dušení cibulí ptáčky podlijeme. Je to chutnější, než zahušťovat jenom moukou. Tou můžeme ještě trošku "dozahustit", pokud by se nám omáčka zdála příliš řídká. Solíme opatrně a až úplně na konci, na základě ochutnání - slanina i hořčice jsou slané.
REKLAMA

Přidat komentář