Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Francouzský hruškový koláč

Popis receptu: 
šťavnatý a "mokrý" koláč, tenhle navíc se skvělou zkaramelizovanou krustičkou na povrchu
Autor: Lucie Kubikova
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    4 az 5 zralých hrušek (záleží to od jejich velikosti), 150 g hladké mouky, 100 g cukru, 2 vejce, 100 ml mléka, 3 polévkové lžíce oleje, 1 prášek do pečiva, spetka soli na polevu : 80 g másla, 1 vejce, 3 polévkové lžíce cukru

Příprava jídla

Do mísy dáme cukr, 2 vejce a špetku soli. Vyšleháme do bíla. Smícháme mouku s práškem do pečiva, přimícháme do vaječné směsy a nakonec pomalu vmícháme mléko smíchané s olejem. Dáme si předehřát troubu na 180°C. Dno dortové formy vyložíme voskovým papírem, lépe se pak koláč vyklopí. Dobře celou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Pak do formy vylijemte půlku těsta. Okrájíme slupky z hrušek, odrízneme jádrinec, nakrájime na prouzky a huste poklademe na nalité těsto. Potom na ně nalijeme zbytek těsta. Dáme do trouby a pečeme po dobu 30 min na 180°C. V té době si připravime polevu. Necháme rozpustit máslo na velice slabém ohni. Pak do rozehřátého másla přidáme 3 lžíce cukru a vejce a znovu vše dobře zamícháme. Když se koláč pekl 30 min vyjmeme jej z trouby, na jeho povrch nalijeme směs z másla, propícháme vidličkou či nožem a dáme znova zapéct po dobu 20 min. Pak vyjmeme z trouby a necháme koláč vystydnout v jeho formě.
REKLAMA

Přidat komentář