Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Voňavý jehněčí kebab

Ochutnejte Maroko!

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
+ marinování, grilování 7-10 minut
PT20M
Příprava 0:20
Maso Africká

Ingredience

    • 6 jehněčích steaků, nakrájených na kousky

    Na marinádu

     

    • 4 stroužky česneku, prolisované
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce mletého koriandru
    • 2 lžičky kmínu
    • ½ lžičky papriky
    • 2 lžíce sekané petrželky
    • 3 lžíce citronové šťávy
    • mořská sůl

     

Příprava jídla

Důkladně promixujte suroviny na marinádu, směsí potřete maso a pak ho napíchejte na 12 špejlí. Vložte do misky nebo pekáčku, zakryjte a nechte v chladu aspoň 3 hodiny odpočívat. Marinovaný kebab osolte a grilujte ze všech stran 7–10 minut tak, aby maso zůstalo uprostřed ještě světle růžové.

Chcete veřeřet jako v Maroku? Připravte ke kebabu kuskus s cizrnou, pomerančovo-ředkvičkový salát, salát z červené řepy. Úspěch máte předem zaručen!

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář