Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jadranská musaka

Jadranská musaka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

• 1 ½ kg zemiakov
• cibuľa
• ½ kg mletého miešaného mäsa
• paradajkový pretlak
• soľ
• korenie
• červená paprika
• 2 vajíčka
• smotana (alebo 3 dcl mlieka, 1 dcl múky)
• bylinky
• plátkový syr
Očistené zemiaky nakrájame na plátky a uvaríme v osolenej vode. Medzitým opražíme na oleji na jemno nakrájanú cibuľku, pridáme mleté mäso. Keď je zmes dôkladne prepražená, pridáme polovicu paradajkového pretlaku, čierne korenie, papriku a soľ. Vo veľkom pohári (500ml) si pripravíme zálievku. Do vyšľahaných vajíčok pridáme smotanu (múku, mlieko), korenie, soľ, bylinky a vodu. Polovicu zemiakov rozložíme do pekáča, na ne rozdelíme mäsovú plnku a prikryjeme druhou polovicou zemiakov. Celé opatrne rovnomerne zalejeme dobre rozmiešanou zmesou a vložíme do vyhriatej trúby na 30 minút. Na hotovú Musaku rozložíme syr a vložíme na 5 – 10 minút do už vypnutej trúby.
Autor: sdb

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč