Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Jadranská musaka

Popis receptu: 
Roky rokúce sme s našimi chodili na dovolenku na to isté miesto. Okrem nádherných spomienok mi ostal i tento recept.
Autor: Zuzana Minaricova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    • 1 ½ kg zemiakov • cibuľa • ½ kg mletého miešaného mäsa • paradajkový pretlak • soľ • korenie • červená paprika • 2 vajíčka • smotana (alebo 3 dcl mlieka, 1 dcl múky) • bylinky • plátkový syr

Příprava jídla

Očistené zemiaky nakrájame na plátky a uvaríme v osolenej vode. Medzitým opražíme na oleji na jemno nakrájanú cibuľku, pridáme mleté mäso. Keď je zmes dôkladne prepražená, pridáme polovicu paradajkového pretlaku, čierne korenie, papriku a soľ. Vo veľkom pohári (500ml) si pripravíme zálievku. Do vyšľahaných vajíčok pridáme smotanu (múku, mlieko), korenie, soľ, bylinky a vodu. Polovicu zemiakov rozložíme do pekáča, na ne rozdelíme mäsovú plnku a prikryjeme druhou polovicou zemiakov. Celé opatrne rovnomerne zalejeme dobre rozmiešanou zmesou a vložíme do vyhriatej trúby na 30 minút. Na hotovú Musaku rozložíme syr a vložíme na 5 – 10 minút do už vypnutej trúby.
REKLAMA

Přidat komentář