Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Základní mandlový dort

Mandle zintenzivní chuť a vylepší konzistenci korpusu. Vyberte tu nejlepší polevu a uvidíte, že vás všichni budou žádat o repete.

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
81 (hlas)
Počet porcí: 8-10
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H10M
Pečení 1:10
Dort

Ingredience

    • 180 g másla, změklého
    • 180 g krupicového cukru
    • 4 vejce
    • 270 g mletých mandlí
    • 125 g hladké mouky
    • 1 lžička kypřicího prášku
    • poleva podle vaší chuti (tipy a recepty na polevy najdete zde)

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 160 ºC, horkovzdušnou na 140 stupňů a dortovou formu o průměru 20 centimetrů vyložte pečicím papírem.

2 V míse vymíchejte ručním šlehačem do pěny máslo a cukr; trvá to asi 10 minut. Postupně přidávejte vejce – vždy je dobře zašlehejte. Zapracujte mouku prosátou s kypřicím práškem a mleté mandle. Lžící naklaďte těsto do dortové formy a pečte 1 hodinu 10 minut.

3 Do korpusu zapíchněte špejli – pokud na ní neulpí těsto, dort můžete vytáhnout z trouby. Nechte ho nejdřív stát ve formě, pak ho vyjměte a přesuňte k dochladnutí na mřížku. Vychladlý dort polévejte polevou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mandlový dort s jablkem a meruňkovým džemem

Mandlový dort s citronovým sirupem

Mandlové řezy s malinami

Základní čokoládový dort

Ozdobné polevy na dort

Základní máslový dort

Máslový dort s čokoládovými kousky

Pomerančový máslový dort s mákem

Máslový dort s borůvkami

Vláčné čokoládové brownies

Hutný čokoládový dort

Mocca čokoládový dort

REKLAMA

Přidat komentář