Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brokolice zapečená s lososem po italsku

Lehká a rychlá večeře z jednoho pekáče. Krásně ji doplní osvěžující zelený salát.

Vydání: 2005/4
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Pečení 0:30
Italská

Ingredience

    • 250 g krátkých hladkých těstovin (kolínka, trubičky)
    • 300 g brokolice, rozebrané na větší růžičky
    • 20 g másla
    • 20 g hladké mouky
    • 600 ml mléka
    • 100 g mascarpone nebo smetany ke šlehání
    • 8 plátků sušených rajčat v oleji, odkapaných a nakrájených na kousky
    • 2 lžíce kaparů, scezených a propláchnutých
    • 8 sardelových filátek (ančoviček), přepůlených
    • 10 lístků bazalky, natrhaných na kousky
    • 4 filety čerstvého lososa, zbavené kůže
    • 50 g vyzrálého čedaru nebo podobného ostřejšího tvrdého sýra, nastrouhaného najemno
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 190, horkovzdušnou na 170 °C. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vsypte do ní těstoviny. Promíchejte a vařte je podle návodu na obalu; čtyři minuty před koncem varu přisypte brokolici. Tato doba by jí měla stačit k tomu, aby zkřehla, ale zůstala ještě pevná. Těstoviny s brokolicí sceďte.

2 Máslo, mouku a mléko dejte do většího kastrolu, promíchejte a přiveďte k varu. Za stálého míchání povařte, aby vznikla hladká hustá omáčka. Sejměte z ohně, vmíchejte mascarpone nebo smetanu, sušená rajčata, kapary a ančovičky. Přisypte těstoviny a brokolici, osolte a opepřete.

Filety lososa překrojte napůl a rozložte v jedné vrstvě na dno pekáče o rozměrech přibližně 20 x 30 x 5 cm. Navrch naneste těstoviny s omáčkou, poprašte strouhaným sýrem a posypte bazalkou.

Zapékejte tak půl hodiny, až začne směs probublávat a zezlátne. (Nepečte zbytečně dlouho, aby se ryba nepřepekla.)
 
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Je to skvělé, a pro vegetariány (tedy pro sebe) to dělám bez lososa. Na chuti to neztratí ani trošku :-)
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/05, str.58
Obrazek uzivatele
Tak toto je luxusní a přitom velmi jednoduchý recept. Dpoporučuji všem !!!

Přidat komentář