Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kapustové karbanátky

Popis receptu: 
Úžasně voňavé a křupavé! Poněkud vylepšený postup se vyplatí – karbanátky získají "řízkovým" obalem senzační křupavost.
Autor: Silvia Doušová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    1 středně velká kapusta * sůl * 20 g másla * 2 vejce * 150 g housky, pokrájené na kostičky * 120 ml mléka * mletý pepř * 30 g cibule, pokrájené a krátce osmahnuté * 60 g vařeného uzeného masa * 150 g strouhanky + další na obalení * 2 vejce, rozšlehaná * tuk na smažení

Příprava jídla

1. Kapustu zbavte ovadlých listů, spařte ji a pak vložte do vařící osolené vody. Uvařte doměkka a dejte na síto dobře okapat. Potom kapustu jemně usekejte nebo umelte na masovém strojku. 2. V míse umíchejte změklé máslo se solí, přidejte vejce, v mléce namočenou a prolisovanou housku, pepř, cibulku, mleté vařené uzené maso, kapustu a tolik strouhanky, aby těsto bylo husté jako na masové karbanátky. 3. Vytvarované karbanátky obalujte v rozšlehaném vejci (nebo jen v bílcích) a poté ve strouhance. Smažte na pánvi nebo ve fritovacím hrnci dozlatova. 4. Ke karbanátkům podávejte svůj oblíbený zeleninový salát a bramborovou kaši, ale chutnají i s chlebem.
REKLAMA

Přidat komentář