Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zelňačka od Andrea L.

Popis receptu: 
Nejlepší co znám
Autor: Hana Nešutová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    zelí kysané (z 500g pytlíku je polévky hodně, já dělám tak z poloviny sáčku), smetana, brambory, bobkový list, nové koření, pepř, sůl, sladká paprika, cibule, mouka na zahuštění, klobása (nebo jiná uzenina, ale klobása je myslím nejlepší)

Příprava jídla

na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku, přisypeme papriku, trochu orestujeme a dolijeme vodou. Přidáme překrájené kysané zelí (já ho proplachuji, aby nebylo tak kyselé), kuličky nového koření, pepře, bobkový list, já přidávám i na kostičky nakrájené brambory (někdo je vaří zvlášť). Vaříme dokud není zelí a brambory měkké, pak přidáme nakrájenou klobásku (uzeninu) a povaříme ještě tak 5 minut. Potom zalijeme smetanou a zahustíme (já rovnou smíchám smetanu s moukou).Ještě chvilku povaříme a je hotovo. Někdo má raději uvařené brambory zvlášt, ty se pak rozšťouchají, pak rozdělí na talíře a přelijí zelňačkou, případně dozdobí osmaženou cibulkou. U nás vede smažená houska. Dobrou chuť!
REKLAMA

Přidat komentář