Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

HORKÝ ZÁZVOROVÝ ČAJ s citrónem a medem

Popis receptu: 
Kristiane Weichselgartner
Autor: Andrea Jelínková
Hodnocení:
19 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Kořene čerstvého zázvoru Citrón Med

Příprava jídla

Příprava tohoto čaje je velmi jednoduchá. Na struhadle nahrubo nastrouháme kořen zázvoru - asi na 2-3 čajové lžičky /podle požadované síly chuti. Zázvor přesypeme do litrové konvice či džbánku a zalijeme vařící vodou (je vhodné použít papírový filtr - sáček, do kterého zázvor pro vyluhování vložíte a pak jednoduše vyndáte). Necháme asi 15 minut louhovat a poté přidáme šťávu z poloviny citrónu. Dle chuti přidáme do mírně vychladlého čaje med. Na co si dát pozor: nepředávkujte zázvor, čaj na jazyku chutná jemně, ale v útrobách silně prohřívá. Když kupujete zázvor, podívejte se důkladně na všechny záhyby - jestli někde není plíseň / světlá nebo zelená/. Med nepřidávejte do vařícího čaje, protože všechny jeho drahocenné živiny se pak ničí. Nechejte čaj trochu zchladnout. Pozor! Nepijte čaj i s kousky zázvoru - jeho šťáva prohřívá, ale kousky se vyznačují takovou silou, že mohou popálit žaludeční stěnu. Čaj prohřeje celý organismus, má jemně povzbuzující účinky, mnoho zdraví prospěšných látek a pročišťuje organismus. Povzbuzuje chuť k jídlu.

Přidat komentář