Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Omáčky ke grilovaným pokrmům

Popis receptu: 
-
Autor: Ivona Urbanová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: x
Doba přípravy: Do 10 minut

Ingredience

    Maminčin sos 400 g zakysané smetany 2 lříce majonézy 5 lžíce sladké thajské omáčky 2 lžičky cukru pažitka, kopr, petrželka 5 cl láku z okurek sůl Rajský sos 1 konzerva nasekaných italských rajčat 1 zralé mango 1 lžička chilli omáčky sůl Avokádový sos 1 zralé avokádo 2-3 stroužky česneku 1 a půl lžíce bílého jogurtu sůl Jogurtový sos 1 bílý jogurt 2-3 stroužky česneku 100 g pikantních oliv s papričkou Rajčatový dip: jogurt majonéza kečup (stejný díl) citronová šťáva cibulka Jogurtový dip: jogurt česnek sůl pažitka Česnekový dip: majonéza nastrouhaný česnek sůl citronová šťáva

Příprava jídla

Maminčin sos: Dvě zakysané smetany, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce sladké thajské omáčky, cukr, sůl, nasekané bylinky a půl deci láku z okurek dobře promícháme. Rajský sos: Do nasekaných italských rajčat z konzervy přidáme na malé kostičky nakrájené zralé mango a lžičku chilli omáčky. Vše důkladně promícháme. Avokádový sos: Zralé avokádo rozmačkáme vidličkou, přidáme tři stroužky drceného česneku a jeden a půl lžíce bílého jogurtu. Důkladně promícháme. Jogurtový sos: Do čtvrt litru bílého jogurtu přidáme tři stroužky drceného česneku a 100 g najemno nakrájených pikantních oliv s papričkou. Vše důkladně promícháme. Rajčatový dip: Všechny uvedené suroviny smícháme, dip vychladíme a podáváme k fondue. Jogurtový dip: Do bílého jogurtu vložíme prolisovaný česnek, osolíme a přidáme najemno nasekanou pažitku. Česnekový dip: Všechny uvedené suroviny smícháme, vychladíme. Podáváme k masovému nebo zeleninovému fondue (kvalitní maso nebo zelenina jsou nakrájeny syrové, napíchnuté na vidličce se vkládají do oleje nebo vývaru a postupně se tepelně upravují). Hosté mají jako přílohu připravenou zeleninu, rýži a několik druhů pikantních omáček tzv. dipů
REKLAMA

Přidat komentář