Nová registrace Zapomenuté heslo

< 10 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Omáčky ke grilovaným pokrmům
Omáčky ke grilovaným pokrmům


< 10 min
0,0 (0x)

Maminčin sos: Dvě zakysané smetany, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce sladké thajské omáčky, cukr, sůl, nasekané bylinky a půl deci láku z okurek dobře promícháme. Rajský sos: Do nasekaných italských rajčat z konzervy přidáme na malé kostičky nakrájené zralé mango a lžičku chilli omáčky. Vše důkladně promícháme. Avokádový sos: Zralé avokádo rozmačkáme vidličkou, přidáme tři stroužky drceného česneku a jeden a půl lžíce bílého jogurtu. Důkladně promícháme. Jogurtový sos: Do čtvrt litru bílého jogurtu přidáme tři stroužky drceného česneku a 100 g najemno nakrájených pikantních oliv s papričkou. Vše důkladně promícháme. Rajčatový dip: Všechny uvedené suroviny smícháme, dip vychladíme a podáváme k fondue. Jogurtový dip: Do bílého jogurtu vložíme prolisovaný česnek, osolíme a přidáme najemno nasekanou pažitku. Česnekový dip: Všechny uvedené suroviny smícháme, vychladíme. Podáváme k masovému nebo zeleninovému fondue (kvalitní maso nebo zelenina jsou nakrájeny syrové, napíchnuté na vidličce se vkládají do oleje nebo vývaru a postupně se tepelně upravují). Hosté mají jako přílohu připravenou zeleninu, rýži a několik druhů pikantních omáček tzv. dipů


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

0

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

0

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu