0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Omáčky ke grilovaným pokrmům

Omáčky ke grilovaným pokrmům

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut

Suroviny

Maminčin sos

400 g zakysané smetany
2 lříce majonézy
5 lžíce sladké thajské omáčky
2 lžičky cukru
pažitka, kopr, petrželka
5 cl láku z okurek
sůl

Rajský sos


1 konzerva nasekaných italských rajčat
1 zralé mango
1 lžička chilli omáčky
sůl

Avokádový sos


1 zralé avokádo
2-3 stroužky česneku
1 a půl lžíce bílého jogurtu
sůl

Jogurtový sos


1 bílý jogurt
2-3 stroužky česneku
100 g pikantních oliv s papričkou

Rajčatový dip:
jogurt
majonéza
kečup (stejný díl)
citronová šťáva
cibulka

Jogurtový dip:
jogurt
česnek
sůl
pažitka

Česnekový dip:
majonéza
nastrouhaný česnek
sůl
citronová šťáva
Maminčin sos: Dvě zakysané smetany, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce sladké thajské omáčky, cukr, sůl, nasekané bylinky a půl deci láku z okurek dobře promícháme. Rajský sos: Do nasekaných italských rajčat z konzervy přidáme na malé kostičky nakrájené zralé mango a lžičku chilli omáčky. Vše důkladně promícháme. Avokádový sos: Zralé avokádo rozmačkáme vidličkou, přidáme tři stroužky drceného česneku a jeden a půl lžíce bílého jogurtu. Důkladně promícháme. Jogurtový sos: Do čtvrt litru bílého jogurtu přidáme tři stroužky drceného česneku a 100 g najemno nakrájených pikantních oliv s papričkou. Vše důkladně promícháme. Rajčatový dip: Všechny uvedené suroviny smícháme, dip vychladíme a podáváme k fondue. Jogurtový dip: Do bílého jogurtu vložíme prolisovaný česnek, osolíme a přidáme najemno nasekanou pažitku. Česnekový dip: Všechny uvedené suroviny smícháme, vychladíme. Podáváme k masovému nebo zeleninovému fondue (kvalitní maso nebo zelenina jsou nakrájeny syrové, napíchnuté na vidličce se vkládají do oleje nebo vývaru a postupně se tepelně upravují). Hosté mají jako přílohu připravenou zeleninu, rýži a několik druhů pikantních omáček tzv. dipů
Autor: ivonau

Obchod Apetit