Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

zdravé rizoto

Popis receptu: 
recept z koleje, ale chutná i chlapům
Autor: Paula Morávková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    1 balení sojového masa (kostičky) 2 pytlíky předvařené rýže 1 balení mražené zeleniny (kuřice, hrášek a mrkev) olivový olej směs koření (co máme doma po ruce, nejčastěji používám mletý pepř, sladká paprika, grilovací koření, kari, sojová omáčka, kdo má rád pikantní, tak taky chilli) 1 kostka bujonu sůl

Příprava jídla

Večer předem zalijeme sojové maso vařící vodou, do které přidáme koření, kostku bujonu - kořením nešetříme, aby vznikla opravdu koncetrovaný nálev, osolíme. Další den dáme vařit rýži. Rozmrazíme zeleninu. Současně cca 5 minut povaříme předem naložené sojové maso. To pak vyndáme - nevymačkáváme - a osmažíme na olivovém oleji dozlatova. Přidáme zeleninu, kterou taky podusíme do měkka. A na závěr promícháme s rýží. Tip: do vody, ve které vařím rýži přidávám 1-2 malé naběračky nálevu ze sojového masa. Rizoto zdobím strouhanou nivou, někdy přimíchám i nasekané olivy.
REKLAMA

Přidat komentář