
Uživatelský
recept
recept
zdravé rizoto
Popis receptu:
recept z koleje, ale chutná i chlapům
Autor: Paula Morávková
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
1 balení sojového masa (kostičky)
2 pytlíky předvařené rýže
1 balení mražené zeleniny (kuřice, hrášek a mrkev)
olivový olej
směs koření (co máme doma po ruce, nejčastěji používám mletý pepř, sladká paprika, grilovací koření, kari, sojová omáčka, kdo má rád pikantní, tak taky chilli)
1 kostka bujonu
sůl
Příprava jídla
Večer předem zalijeme sojové maso vařící vodou, do které přidáme koření, kostku bujonu - kořením nešetříme, aby vznikla opravdu koncetrovaný nálev, osolíme.
Další den dáme vařit rýži. Rozmrazíme zeleninu.
Současně cca 5 minut povaříme předem naložené sojové maso. To pak vyndáme - nevymačkáváme - a osmažíme na olivovém oleji dozlatova. Přidáme zeleninu, kterou taky podusíme do měkka. A na závěr promícháme s rýží.
Tip: do vody, ve které vařím rýži přidávám 1-2 malé naběračky nálevu ze sojového masa.
Rizoto zdobím strouhanou nivou, někdy přimíchám i nasekané olivy.
Přidat komentář