
Zelná polévka
Zelí je základem, doplňkem i přílohou klasické české kuchyně. Okoření, ochutí a dotáhne i ta nejobyčejnější jídla.
Vydání: 2008/10
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 150 g kysaného zelí, propláchnutého a nadrobno pokrájeného
- 2 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kostky
- 250 ml zakysané smetany
- ocet
- 1 žloutek
- 30 g másla
- 20 g mouky
- sladká paprika, sůl, kmín
Příprava jídla
1 Do hrnce s litrem vody dejte kmín, sůl a brambory a asi 5 minut vařte. Pak přidejte zelí a vařte další čtvrt hodinu, aby zelí změklo. Zakysanou smetanu smíchejte s moukou, přidejte do polévky, podle chuti dolaďte octem, přidejte žloutek, máslo, papriku a zelňačku ještě malou chvíli povařte.
Přidat komentář