Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře na pomerančích

Lahodné exotické chutě. Nádherně voňavé. Jemné a lehké jídlo z masa.

Vydání: 2005/5
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT8M
Opékání 0:08

Ingredience

    • 4 kuřecí prsíčka
    • 1 lžíci olivového oleje
    • 300 ml drůbežího vývaru
    • 4 lžíce pomerančové zavařeniny
    • 1 lžičku lístků čerstvého tymiánu
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Plátky kuřete opláchněte, osušte a lehce naklepejte. Osolte a opepřete. V silnostěnné pánvi rozpalte olej a maso na něm z obou stran opečte dozlatova; trvá to celkem osm až deset minut.

2. Stáhněte plamen a vlijte do pánve vývar, ve kterém jste rozšlehali zavařeninu. Přisypte tymián, zamíchejte a nechte pět minut probublávat. Pak vyjměte kuře a omáčku ještě vařte, až zhoustne.

3. Každý plátek masa přelijte na talíři omáčkou. Skvělou přílohou jsou šťouchané brambory nebo rýže a svěží zelený salát. 

Tip apetitu
Pro tento recept je ideální  zavařenina francouzské značky St. Dalfour bez přidaného cukru. Širší prodejní síť, 284 g/cca 68 Kč.  
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Nezapomněli jste v návodu zmínit, kdy se tam přidá ta zavařenina? Pro profíky snadné, ale pro antitalenty na vaření jako jsem já to není tak jednoduché:-)
Obrazek uzivatele
Pomerancovou zavareninu pridas v bodu 2 - jenom tam neni popsana jako pomerancova... ;)
Obrazek uzivatele
bylo to skvělé, obzvlášť se stylovou přílohou kuskusem. Zrovna jsem nevěděla, jak ta prsa rychle udělat k večeři...takže bleskové hody!Vylepšila jsem citronovou a čerstvou pomerančovou šťávou před pečením, je to svěží a ne tolik sladké.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/05, str.13

Přidat komentář