Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Marinovaná vepřová žebírka pečená

Popis receptu: 
Večeře na které si pochutnáte
Autor: petr lendel
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Vepřová žebírka,rajský protlak,2 lžíce oleje, 2 lžičky medu,česnek,cibule,sůl,harissa

Příprava jídla

Vepřová žebírka(doporučuji předuzená) omyjeme,vysušíme,osolíme a vložíme do mísy na marinování.Připravíme si marinádu. Já použil jako základ rajský protlak,přidal dvě polévkové lžíce oleje,česnek(dle chuti) a dvě kávové lžičky medu.Pořádně promíchal a přiostřil Harisou(lze použít i např. Tabasko,či chilli směs se solí-běžně dnes koupíte).Marinádou potřel z obou stran vepřová žebírka,pokryl na hrubé kolečka pokrájenou cibulí a nechal cca dvě hodiny v lednici marinovat.Poté žebírka vyjmeme,vložíme do vhodné nádoby na pečení(já použil klasický plech na pečení),necháme 30 minut při pokojové teplotě "odpočinout".Mezitím roztopíme troubu na 180-200°(Třeba se řídit vlastní praxí,moje trouba peče huře,musím tedy nastavit vyšší stupeň) Po cca 20-ti minutách(po 10-ti minutách doporučuji obrátit) zvýšíme teplotu.případně přepneme troubu na horní gril a pečeme do utvoření krusty.Poté vypneme troubu nacháme pět minut "dojít" Podáváme s čerstvým pečivem a pivem.
REKLAMA

Přidat komentář