0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Marinovaná vepřová žebírka pečená

Marinovaná vepřová žebírka pečená

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 927 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 164 g
Tuky 29 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

žebra
rajčatový protlak
olej 2 PL
med 2
česnek
cibule
sůl
harissa
Vepřová žebírka(doporučuji předuzená) omyjeme,vysušíme,osolíme a vložíme do mísy na marinování.Připravíme si marinádu. Já použil jako základ rajský protlak,přidal dvě polévkové lžíce oleje,česnek(dle chuti) a dvě kávové lžičky medu.Pořádně promíchal a přiostřil Harisou(lze použít i např. Tabasko,či chilli směs se solí-běžně dnes koupíte).Marinádou potřel z obou stran vepřová žebírka,pokryl na hrubé kolečka pokrájenou cibulí a nechal cca dvě hodiny v lednici marinovat.Poté žebírka vyjmeme,vložíme do vhodné nádoby na pečení(já použil klasický plech na pečení),necháme 30 minut při pokojové teplotě "odpočinout".Mezitím roztopíme troubu na 180-200°(Třeba se řídit vlastní praxí,moje trouba peče huře,musím tedy nastavit vyšší stupeň) Po cca 20-ti minutách(po 10-ti minutách doporučuji obrátit) zvýšíme teplotu.případně přepneme troubu na horní gril a pečeme do utvoření krusty.Poté vypneme troubu nacháme pět minut "dojít" Podáváme s čerstvým pečivem a pivem.
Autor: petr.lendel

Obchod Apetit