
Steak na pepři
Vynikající kořeněný kousek!
Vydání: 2005/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 steaky, každý o hmotnosti asi 170–200 g
- 4 lžíce kuliček pepře čtyř barev
- sůl
- olej k potření pánve (nemusí být)
- špenátové listy na ozdobu (nemusí být)
Příprava jídla
1 Rozdrťte či rozemelte pepř a směsí poprašte steaky. Dejte stranou a rozpalte těžkou, nejlépe litinovou grilovací pánev.
2 Steaky opečte 2–3 minuty z každé strany na suché nebo jen lehce naolejované pánvi, osolte a nechte chvíli odpočinout.
3 Podávejte nejlépe s domácími hranolky: 1 kg brambor oloupejte, nakrájejte, namočte na čtvrt hodiny do vody (vyloučí se škrob a nebudou se připalovat), osušte v utěrce a osmažte ve fritovacím hrnci nebo na pánvi ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje.
2 Steaky opečte 2–3 minuty z každé strany na suché nebo jen lehce naolejované pánvi, osolte a nechte chvíli odpočinout.
3 Podávejte nejlépe s domácími hranolky: 1 kg brambor oloupejte, nakrájejte, namočte na čtvrt hodiny do vody (vyloučí se škrob a nebudou se připalovat), osušte v utěrce a osmažte ve fritovacím hrnci nebo na pánvi ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
2. Září 2007 08:26