Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Steak na pepři

Vynikající kořeněný kousek!

Vydání: 2005/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT2M
Opékání 0:02
Americká

Ingredience

    • 4 steaky, každý o hmotnosti asi 170–200 g
    • 4 lžíce kuliček pepře čtyř barev
    • sůl
    • olej k potření pánve (nemusí být)
    • špenátové listy na ozdobu (nemusí být)

Příprava jídla

1 Rozdrťte či rozemelte pepř a směsí poprašte steaky. Dejte stranou a rozpalte těžkou, nejlépe litinovou grilovací pánev.

2 Steaky opečte 2–3 minuty z každé strany na suché nebo jen lehce naolejované pánvi, osolte a nechte chvíli odpočinout.

3 Podávejte nejlépe s domácími hranolky: 1 kg brambor oloupejte, nakrájejte, namočte na čtvrt hodiny do vody (vyloučí se škrob a nebudou se připalovat), osušte v utěrce a osmažte ve fritovacím hrnci nebo na pánvi ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/05, str.14

Přidat komentář