
Šalamounské řezy
Nejrychlejší buchta, která by rozhodně neměla chybět ve vašem repertoáru. Šalamounské řezy jsou krásně vláčné a kromě kokosu se dají posypat, čímkoli si budete přát. Nejlépe chutnají se zakysanou smetanou. Když zvlášť ušleháte bílky, budou i krásně nadýchané. Do těsta můžete přidat rozinky namočené v rumu nebo nasekané ořechy.
Ingredience
- 440 g krupicového cukru
- 250 g másla nebo hery + trocha na vymazání plechu
- 2 lžíce kakaa holandského typu
- 1 prášek do pečiva
- 300 g polohrubé mouky
- 4 vejce
- 180 ml rumu
- hrubá mouka na vysypání plechu
- kokos na posypání
Příprava jídla
1 Cukr nasypte do hrnce, zalijte 250 ml vody, přidejte heru i kakao a za stálého míchání zahřívejte, aby se vše spojilo – směs ale nesmí projít varem. Pak odeberte zhruba 100 ml směsi, smíchejte ji s rumem a dejte stranou. Do zbytku hmoty přidejte vejce, mouku prosátou s práškem do pečiva a promíchejte. Těsto nalijte do vymazaného a vysypaného plechu o rozměrech 30 × 40 cm a pečte zvolna na 180 stupňů 25 minut.
2 Po upečení ihned polévejte odebranou směsí s rumem – poleva se krásně vpije do moučníku. Na závěr posypte kokosem.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Bronislava Balková
26. Květen 2010 11:37
Jana Golianova
3. Říjen 2014 19:11
Jana Kopřivová
5. Říjen 2015 15:59
Viktorija Vekljuk
10. Listopad 2014 20:09
Jana Kopřivová
5. Říjen 2015 15:59
Jana pechová
21. Únor 2015 09:34
Alena Pszotová
26. Březen 2015 20:00
Jana Kopřivová
5. Říjen 2015 15:59
Lucie Kotková
12. Květen 2018 22:26
Eva Dvořáková
15. Květen 2018 11:28
Jakub Musílek
4. Srpen 2018 13:29