Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Stroganoff

Steak Stroganoff

Vydání: 2005/5
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30
Britská

Ingredience

    • 4 steaky, každý o hmotnosti 170–200 g
    • 2 cibule nakrájené na kolečka
    • 40 g másla
    • 2 stroužky česneku, nasekané
    • 400 g žampionů nakrájených na plátky
    • 1 lžičku mleté papriky
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 300 ml vývaru
    • 300 ml zakysané smetany
    • 2 hrsti sekané zelené petrželky
    • sůl, pepř

     

Příprava jídla

1. Cibuli osmahněte na másle ve velké pánvi. Vmíchejte česnek i žampiony a smažte na vyšším plameni, až houby začnou zlátnout. Přisypte papriku a po půl minutě směs přemístěte do mísy.

2. Do téže pánve vlijte rostlinný olej, a když je rozpálený, opečte na něm plátky roštěné, 2–3 minuty po každé straně (pokud se tam nevejdou všechny najednou, opečte je postupně). Vyjměte a udržujte v teple.

3. Do pánve vraťte houby, zalijte vývarem a nechte prudčeji vyvařit, až zbude jen třetina původního množství. Odstavte a přimíchejte zakysanou smetanu, osolte a opepřete podle chuti. Podávejte posypané petrželkou; jako přílohu doporučujeme široké nudle nebo rýži.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/05, str.14

Přidat komentář