Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

prava italska pizza

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

prava italska pizza

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

Těsto
mouka pšeničná hladká 0.5 kg
mouka pšeničná hrubá 0.5 kg
droždí 1 kostka
sůl 4
voda 0.5 l
teplá
Náplň
rajčatový protlak
ve skleničce
mozzarella
uzené maso
sýr
houby
nebo cokoliv chcete
testo: smichame vsechny ingredience a zpracujeme v hladke testo. Testo rozdelime na 4 stejne dily a nechame vykynout tolik dilu, kolik potrebujeme kusu pizzy. 1 dil testa je na jednu pizzu. Kazdy dil dame do misky, potreme po povrchu oliv. olejem a prikryjeme uterkou. Nechame vykynout. (cca 4 hodiny na teplem miste). Potom testo vyvalime velmi tence a dame na vymazany plech oliv. olejem napln: testo potreme rajcatovym protlakem (sklenena lahev prolisovanych rajcat, nikoli koncentrovany protlak v konzerve), oslolime, muzeme posypat oreganem a susenou bazalkou. Mozarelu nakrajime na tenke platky a poklademe na pizzu. Pokapeme oliv. olejem a dale dame na pizzu co chceme (salam, parky, sunku, syry, houby, kukurici, cibuli, slaninu...). Pizzu peceme v elektricke troube s horkym vzduchem,vyhrate na maximum asi 10 minut. V plynove troube pizzu peceme cca 20 az 25 minut.
Autor: pulce

Obchod Apetit