0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

prava italska pizza

prava italska pizza

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3507 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 695 g
Tuky 15 g
Vláknina 76 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Těsto
mouka pšeničná hladká 0.5 kg
mouka pšeničná hrubá 0.5 kg
droždí 1 kostka
sůl 4
voda 0.5 l
teplá
Náplň
rajčatový protlak
ve skleničce
mozzarella
uzené maso
sýr
houby
nebo cokoliv chcete
testo: smichame vsechny ingredience a zpracujeme v hladke testo. Testo rozdelime na 4 stejne dily a nechame vykynout tolik dilu, kolik potrebujeme kusu pizzy. 1 dil testa je na jednu pizzu. Kazdy dil dame do misky, potreme po povrchu oliv. olejem a prikryjeme uterkou. Nechame vykynout. (cca 4 hodiny na teplem miste). Potom testo vyvalime velmi tence a dame na vymazany plech oliv. olejem napln: testo potreme rajcatovym protlakem (sklenena lahev prolisovanych rajcat, nikoli koncentrovany protlak v konzerve), oslolime, muzeme posypat oreganem a susenou bazalkou. Mozarelu nakrajime na tenke platky a poklademe na pizzu. Pokapeme oliv. olejem a dale dame na pizzu co chceme (salam, parky, sunku, syry, houby, kukurici, cibuli, slaninu...). Pizzu peceme v elektricke troube s horkym vzduchem,vyhrate na maximum asi 10 minut. V plynove troube pizzu peceme cca 20 az 25 minut.
Autor: pulce

Obchod Apetit