Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

prava italska pizza

Popis receptu: 
recept je z kila mouky, tj. na 4 pizzy. Testo muzeme rozdelit a zamrazit v sacku. Po rozmrazeni potreme oliv. olejem a nechame vykynout
Autor: Alexandra Boesova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    testo:pul kila hladke mouky, pul kila hrube mouky, jedna kostka drozdi, 4 male lzicky soli, pul litru teple vody napln: rajcatovy protlak ve sklenene flasce, mozarella, uzeniny, syr, houby, cokoli chcete

Příprava jídla

testo: smichame vsechny ingredience a zpracujeme v hladke testo. Testo rozdelime na 4 stejne dily a nechame vykynout tolik dilu, kolik potrebujeme kusu pizzy. 1 dil testa je na jednu pizzu. Kazdy dil dame do misky, potreme po povrchu oliv. olejem a prikryjeme uterkou. Nechame vykynout. (cca 4 hodiny na teplem miste). Potom testo vyvalime velmi tence a dame na vymazany plech oliv. olejem napln: testo potreme rajcatovym protlakem (sklenena lahev prolisovanych rajcat, nikoli koncentrovany protlak v konzerve), oslolime, muzeme posypat oreganem a susenou bazalkou. Mozarelu nakrajime na tenke platky a poklademe na pizzu. Pokapeme oliv. olejem a dale dame na pizzu co chceme (salam, parky, sunku, syry, houby, kukurici, cibuli, slaninu...). Pizzu peceme v elektricke troube s horkym vzduchem,vyhrate na maximum asi 10 minut. V plynove troube pizzu peceme cca 20 az 25 minut.
REKLAMA

Přidat komentář