Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Steak na červeném víně

Lahodná chuť

Vydání: 2005/5
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT2M
Opékání 0:02
Salát Asijská

Ingredience

    • 4 steaky, každý o hmotnosti 170–200 g
    • 25 g másla
    • 2 šalotky, nakrájené najemno
    • 300 ml červeného vína
    • 2–3 snítky čerstvého tymiánu nebo ½ lžičky sušeného
    • 2 lžíce rybízové zavařeniny
    • 1 lžíci hrubozrnné hořčice
    • sůl a pepř

     

Příprava jídla

1. Opepřete steaky. Rozpalte velkou, silnostěnnou pánev s nepřilnavým povrchem a opékejte je 2–3 minuty bez obracení. Pak je mírně osolte, obraťte a stejným způsobem opečte z druhé strany. Vyjměte z pánve a udržujte v teple.

2. Snižte plamen a do pánve přidejte máslo a šalotky. Po dvou minutách, až cibulka změkne, přilijte červené víno a přidejte tymián. Do omáčky vmíchejte zavařeninu a hořčici, podle chuti osolte a opepřete. Pak už do ní jen vložte steaky a vše prohřejte.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/05, str.14
Obrazek uzivatele
Dnes jsem delala steaky dle receptu.Opravdu vynikajici.Pouzila jsem jeste koreni na steaky.Z prave rostenky jsme si pochutnali!:)

Přidat komentář