Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Drobenkový jablečný koláč

Koláč podle starého receptu nejlépe chutná na podzim, kdy jsou jablka ve vrcholné kondici. Vychutnejte si ho s teplým čajem a kopečkem šlehačky.

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
28 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu
PT45M
Pečení 0:45
Koláč Britská

Ingredience

    • 1 balení křehkého těsta (koupíte v chladicích boxech u listových těst)

    Na jablečnou náplň

    • 6 středně velkých jablek
    • šťáva a kůra z 1 citronu
    • 25 g krupicového cukru
    • ½ lžičky mleté skořice
    • špetka mletého muškátového oříšku

    Na drobenku

    • 85 g změklého másla
    • 85 g hladké mouky
    • 85 g přírodního cukru
    • kůra z 1 citronu

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Těsto vložte do koláčové formy a pečlivě ho vymačkejte do všech záhybů. Položte na něj kolo vystřižené z pečicího papíru, zatižte suchými fazolemi a dejte na 10 minut předpéct do vyhřáté trouby.

2 Mezitím oloupejte jablka, zbavte je jádřinců, nakrájejte na plátky a pokapejte citronovou šťávou. V misce vytvořte drobenku: máslo, mouku, cukr a citronovou kůru zlehka zpracujte prsty.

3 Vytáhněte těsto z trouby, naklaďte na něj jablka a poprašte je cukrem, citronovou kůrou a kořením. Navrch naneste drobenku a pečte 20 minut. Pak troubu stáhněte na 180/160 °C a pečte dalších 15–20 minut, až drobenka zezlátne. Podávejte teplé se šlehačkou.
 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Švestkový koláč s makovou drobenkou

Přidat komentář