Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sicilská dýně

Sicilská dýně vás vůní i chutí dostane ke slunci a moři. A navíc ji připravíte během chvilky!

Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
49 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15
Zelenina Italská

Ingredience

    • 3–4 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, pokrájená na kolečka
    • 250 g kuřecích prsou, nakrájených na nudličky
    • mořská sůl a chilli koření
    • 500 g dýně, nakrájené na menší kostky
    • lžička medu
    • 2 lžíce rozinek
    • 2 lžičky kaparů
    • 60 g piniových oříšků

Příprava jídla

Rozpalte větší pánev s vyšším okrajem, přilijte olej a zlehka na něm opečte cibuli. Vhoďte maso a nechte ho zprudka zatáhnout, pak ho osolte, přidejte chilli a opékejte, aby bylo maso úplně hotové. Poté přidejte dýni, med, rozinky i kapary. Zakryjte dobře přiléhající pokličkou a vařte deset až patnáct minut nebo dokud dýně nezměkne. Jednotlivé kousky během vaření obracejte (vyvaří se z nich šťáva). Podávejte posypané piniovými oříšky, případně s rýží.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dýňová polévka s majoránkou

Kuřecí paličky s dýňovou kaší

Dýňové rizoto

Čokoládovo-dýňové kousky

Ostré špagety s dýní a pancettou

Dýňové pyré

Sladkoostrá dýňová semínka

REKLAMA

Přidat komentář