Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vánoční polévka z kapra

Šéfkuchař pražské rybí restaurace Fish pro vás připravil skvělou vánoční polévku. Nechte si chutnat.

Vydání: 2008/12
Autor:
Hodnocení:
40 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT50M
Vaření 0:50
Polévka Česká

Ingredience

    • 1 kapří hlava, očištěná a bez žaber
    • mořská sůl
    • 1 menší cibule, oloupaná
    • divoké koření: 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře
    • 50 g másla
    • 1 malá mrkev, nastrouhaná najemno
    • 1 malá kořenová petržel, najemno
    • kousek celeru, nastrouhaný najemno
    • 1 lžíce hladké mouky
    • mlíčí a vnitřnosti z 1 kapra , pokrájené
    • špetka muškátového květu
    • 1 lžíce sekané petrželky

Příprava jídla

Hlavu zalijte litrem vody, osolte a dejte zvolna vařit spolu s cibulí a divokým kořením. Po 30 minutách odstavte a sceďte. Vývar uchovejte, z prochladlé rybí hlavy oberte maso a dejte ho stranou (zbytek ryby, cibuli a koření vyhoďte). V hrnci na másle za stálého míchání dorůžova na mírném ohni osmahněte zeleninu. Přidejte mouku a ještě minutu míchejte. Zalijte rybím vývarem, rozmíchejte, vložte vnitřnosti a mlíčí. Okořeňte muškátem a vařte ještě 15–20 minut. Do polévky vložte obrané rybí maso. Podle chuti dosolte. Přisypte petrželku a vypněte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čirá rybí polévka z Kampy

Skotská slavnostní rybí polévka

REKLAMA

Přidat komentář