Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2856 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 442 g
Tuky 53 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

sýr 100 g
majoránka (drhnutá) 1 PL
nebo uzený bok
vývar kuřecí 1 l
pepř
sůl

Postup

1

Cibuli očistěte a nakrájejte najemno, česnek oloupejte (pokud se vám to nedaří, namočte ho na pár minut do vlažné vody, pak to půjde samo), a odstraňte zelený vnitřek, který způsobuje onen pověstný zápach z úst, česnek utřete.

2

Na sádle zpěňte cibuli, přidejte uzené maso pokrájené na menší kostičky. Vše krátce osmahněte.

3

Když cibulka zesklovatí, zalijte základ kuřecím vývarem a přidejte česnek.

4

Brambory oloupejte, pokrájejte na kostičky a přidejte do vroucího vývaru. Vařte 10 až 15 minut, dokud nejsou kostičky brambor měkké.

5

Před dokončením se vyplatí přidat ještě trochu prolisovaného česneku. Zachovají se vitaminy a silice, které dodají ten správný česnekový říz.

6

Pak už jen polévku dochuťte majoránkou, případně pepřem a solí (vývar ale bývá sám o sobě často slaný až dost) a základ máte hotový.

7

Vedle v pánvičce na sádle nebo oleji osmahněte na kostičky rozkrájené krajíce chleba.

8

Tvrdý sýr pokrájejte na kostičky; raději ho nestrouhejte, protože kdybyste ho poté nasypali do polévky, vznikla by jedna velká sýrová koule.

9

Na talíř připravte kostičky chleba a sýru a vše zalijte vroucí polévkou. Kdo chce, může do talíře ještě rozklepnout vejce. Hotovo a může se podávat!

Autor: ivetastro