Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Klasické česká česnečka

Klasické česká česnečka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Suroviny

česnek 10
sýr 100 g
majoránka (drhnutá) 1 PL
uzené maso plátek
lze nahradit uzeným bokem
sádlo 2 PL
chleba 2
cibule 1 ks
brambory 2 ks
vývar kuřecí 1 l
pepř
sůl

Postup

1

Cibuli očistěte a nakrájejte najemno, česnek oloupejte (pokud se vám to nedaří, namočte ho na pár minut do vlažné vody, pak to půjde samo), a odstraňte zelený vnitřek, který způsobuje onen pověstný zápach z úst, česnek utřete.

2

Na sádle zpěňte cibuli, přidejte uzené maso pokrájené na menší kostičky. Vše krátce osmahněte.

3

Když cibulka zesklovatí, zalijte základ kuřecím vývarem a přidejte česnek.

4

Brambory oloupejte, pokrájejte na kostičky a přidejte do vroucího vývaru. Vařte 10 až 15 minut, dokud nejsou kostičky brambor měkké.

5

Před dokončením se vyplatí přidat ještě trochu prolisovaného česneku. Zachovají se vitaminy a silice, které dodají ten správný česnekový říz.

6

Pak už jen polévku dochuťte majoránkou, případně pepřem a solí (vývar ale bývá sám o sobě často slaný až dost) a základ máte hotový.

7

Vedle v pánvičce na sádle nebo oleji osmahněte na kostičky rozkrájené krajíce chleba.

8

Tvrdý sýr pokrájejte na kostičky; raději ho nestrouhejte, protože kdybyste ho poté nasypali do polévky, vznikla by jedna velká sýrová koule.

9

Na talíř připravte kostičky chleba a sýru a vše zalijte vroucí polévkou. Kdo chce, může do talíře ještě rozklepnout vejce. Hotovo a může se podávat!

Autor: ivetastro

Obchod Apetit