Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mačkané bylinkové brambory

Skvělá, lákavě ozvláštněná variace na bramborovou kaši! Lehké a snadné jídlo, které můžete navíc podávat jak horké, tak už vychladlé.

Vydání: 2005/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20

Ingredience

    • 750 g nových brambor
    • 6 lžic panenského olivového oleje
    • 2 lžičky nasekaného čerstvého
    • nebo 1/2 lžičky rozemnutého sušeného tymiánu
    • 2 lžičky sekaného čerstvého nebo 1/2 lžičky rozemnutého sušeného oregana (dobromysli)
    • hrubou mořskou sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Pečlivě omyté, ale neoloupané brambory zalijte v hrnci vařící vodou, osolte a uvařte doměkka. Trvá to patnáct až dvacet minut, podle druhu a velikosti.

2. V malé pánvi rozehřejte olej a krátce osmahněte bylinky – jejich vůně se tak rozvine lépe. Z brambor slijte vodu, vsypte je do mísy a každou trochu rozmáčkněte vidličkou; brambora by měla puknout, ale ne se rozpadnout. Přelijte bylinkovým olejem a opatrně promíchejte.

3. Bramborovou směs přesuňte na servírovací mísu. Posypte solí a spoustou černého pepře, nejlépe čerstvě mletého nebo drceného.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mačkané brambory

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/05, str.22

Přidat komentář