Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Knedlíky z polenty

Zkuste ukoulet knedlíky jinak – z kukuřičné mouky.

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
+ odležení
PT10M
Vaření 0:10
Italská

Ingredience

    • 400 ml mléka
    • 140 g másla
    • 1 lžička soli
    • 150 g polenty
    • 3 vejce
    • 3 housky nakrájené na kostičky

Příprava jídla

Do rendlíku dejte mléko, 100 g másla a 1 lžičku soli a přiveďte k varu. Vsypte 150 g polenty (instantní nebo obyčejné) a míchejte, aby ze směsi vznikla hrouda. Hroudu přendejte do mísy, až zchladne, postupně do ní zapracujte vejce a potom zchladlé kostičky ze housek opečené na 40 g másla. Nechte cca 20 minut odležet.

Z odpočatého těsta vytvarujte 16 až 18 kulatých knedlíků a vařte je 8–10 minut ve vroucí osolené vodě. Dobré k pečenému masu i k omáčkám – houbové, játrové, rajské i ke guláši nebo kachně.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jemný ořechový knedlík s pastinákem

Kynuté knedlíky

Vídeňské houskové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Krupicové knedlíky

Karlovarské knedlíky

Drbáky

Žitné noky

Kynuté bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky

REKLAMA

Přidat komentář