
Tvarohové knedlíky
Tvarohové knedlíky nemusíte vařit jen s ovocem. Stačí jen udělat menší koule a dát si je můžete klidně s jemnou smetanovou omáčkou.
Vydání: 2008/10
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 50 g hrubé mouky
- 150 g strouhanky
- 3 vejce
- 5 lžíc mléka
- 30g změklého másla
- 2 lžičky soli
- ½ kg tvarohu
Příprava jídla
1 Z cca 50 g hrubé mouky, asi 150 g strouhanky, 3 vajec, cca 5 lžic mléka (máte-li tvaroh z vaničky, vynechte), 30 g změklého másla, 2 lžiček soli a ½ kg tvarohu vypracujte těsto a nechte 15 minut odležet. Rukou tvořte 18–20 koulí a vařte ve vroucí osolené vodě zhruba 10 minut. Skvělé se strouhankou opečenou na másle, k jemné smetanové či ovocné omáčce a samotné i zastudena.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Hana Krausová
14. Červen 2015 11:00