Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kuskus podla Badiho

Popis receptu: 
Prava tuniska specialita.
Autor: Paulína Sabová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    1 cibula olupana a rozpolena na polovice 2 mensie zemiaky olupane v celku 100 gr. oranzovej dyne olupanu bez zrniek (moze sa nahradit mrkvou) 1/2 lyzicky soli 1/2 lyzicky carvi moulu 1 lyzicku coriandre moulu 1 lyzicka cerenej sladkej papriky 2 polievkove lyzice rajcinoveho pyre extra huste 1 lyzica olivoveho oleja 2 kusky masa z ovecky pripadne kuracie stehna ci ryba zalejeme vodou a varime az pokial nie je maso makke

Příprava jídla

250 gr kuskusu premiesame v miske s 1 lyzicou oleja a 1 naberackou vody. Vsypeme ho do paraciku alebo sita a postavime nad hrniec kde sa vari maso. Nechame naparovat 15-20 minut. Vysypeme naspat do misky a pridame k nemu 2 naberacky zo stavy kde sa vari maso. nechame troska absorbovat, premiesame a vratime znova do paraciku na hrniec. Opat nechame 20 minut. Nakoniec kuskus vysypeme do misky a pridame 5 - 10 naberaciek stavy. Nechame absorbovat 10 minut a potom zlahka vidlickou premiesame. V priebehu varenia kontrolujeme ci je zelenina uvarena. Ak ano tak ju vyberieme a varime len maso. Odvaznejsi mozu pridat do zakladu malu palivu papricku.
REKLAMA

Přidat komentář