Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené brambory s mozzarellou

Poitalštěná verze brambor s tvarohem, kterou můžete libovolně obměňovat

Vydání: 2005/5
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT45M
Pečení 0:45
Italská

Ingredience

    • 1 kg drobných nových brambor
    • 4 lžíce olivového oleje
    • cca 2 lžíce bazalkového pesta
    • 200–250 g mozzarelly
    • hrubou mořskou sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Brambory neloupejte, ale pečlivě je omyjte. Vsypte je na plech a promíchejte s olejem a solí, aby byly stejnoměrně obalené.

2. Vložte do trouby a pečte asi tři čtvrtě hodiny, až brambory změknou a slupka bude dozlatova opečená. Sýr nakrájejte na tolik plátků, kolik máte brambor. Každou nařízněte do kříže a trochu zmáčkněte, aby se otevřela. Do zářezu dejte plátek sýra a lžičkou na něj navršte trochu bazalkového pesta. Případně dochuťte pepřem.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Jak se dělá prosím bazalkové pesto? Díky za radu..
Obrazek uzivatele
To se nedělá. To musíte koupit.
Obrazek uzivatele
Pesto se dá jednak koupit a jednak lze připravit - recept naleznete i na web stránkách apetita
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/05, str.24

Přidat komentář