Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Pizza s dýní a pestem

Popis receptu: 
Ideální pizza pro ty, kteří nemají rádi pizzu s rajčatovým základem. Množství je na 1 plech.
Autor: Johana Passerin
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    těsto: 250gr hladké mouky 250gr polohrubé mouky 250ml vlažné vody špetka soli 1 balíček sušeného droždí Alnatura (bio) trocha slunečnicového oleje náplň: 1 menší dýně Hokkaido, vydlabaná, neoloupaná, nakrájená na měsíčky asi 1cm tlusté 2 hrsti vlašských ořechů kvalitní pesto (od fy. Cipa) sůl sýr: balkán...nebo parmezán...nebo nějaký 1 druh sýra který máte rádi.

Příprava jídla

Smíchejte všechny ingredience, vypracujte měkké těsto (může i trochu lepit) a dejte kynout. Ze sušeného droždí nekyne moc. Mezitím co kyne, připravte si věci na náplň. Po přibližně půlhodině kynutí dejte těsto na pečící plech, vymazaný a vysypaný moukou. Rozestřete naolejovanýma rukama na tloušťku asi půl centimetru. Potřete pestem. Poklaďte dýní a posypte ořechy. nakonec na povrch dejte kostičky balkánského sýra, nebo parmezánu (zždy jen jeden druh!). Sýr je jako koření, neměl by pokrývat celý povrch pizzy jako bývá zvykem v pizzerii. Stačí cca 120 gr na jeden plech (ale samozřejmě každý to má rád jinak). Dejte péci do vyhřáté trouby, na 180st. asi 20 minut, a pak ještě 5 minut na gril.
REKLAMA

Přidat komentář