Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní rajčatový dip s hranolky

Zapomeňte na kečup a udělejte si k hranolkám fantasticky dobrou a hlavně poctivě domácí omáčku.

Vydání: 2008/12
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Vaření 0:30
Studená omáčka a dip Ostatní

Ingredience

    • olivový olej
    • 1 menší cibule
    • 2 stroužky česneku
    • špetka mletého chilli
    • 2 konzervy (celkem 800 g) sekaných rajčat
    • 2 lžíce worcesterské omáčky
    • 1 lžíce tabasca
    • 2 lžičky cukru
    • 1 lžíce červeného vinného octa

Příprava jídla

Na olivovém oleji doměkka opečte 1 menší nakrájenou cibuli a 2 prolisované stroužky česneku. Přidejte špetku chilli koření a minutku míchejte. Přilijte 2 konzervy (celkem 800 g) sekaných rajčat, 2 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíci tabasca, 2 lžičky cukru a 1 lžíci červeného vinného octa. Vařte na mírném plameni asi půl hodiny; hmota by měla zhoustnout. Nechte vychladnout. Podávejte s hranolky a majonézou.

Něco navíc: Tenhle dip má dvě výhody: dá se připravit s předstihem, a navíc za vás pracuje plotna. Samozřejmě ho můžete podávat s kupovanými hranolky, když si ale najdete čas na přípravu domácích, bude výsledek špičkový!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kečup à la provençale

Guacamole s domácími chipsy

Rozpečený sýr s bílou plísní s celerovými tyčinkami a chipsy

Fazolovo-pažitkový dip s proužky chleba

Kořenový chléb s egyptskou pastou dukkah

Tapenáda s parmazánovou ciabattou a mozzarellou

Horký hummus se sezamovými semínky

Placky pappadums s rajčatovou salsou, rajtou a mangovým čatní

Nepravý kaviár, zakysaná smetana a křupavé tyčinky

REKLAMA

Přidat komentář