Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Teplý salát s vejci

Rychlý salát vhodný zejména pro zimní období.

Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15
Salát Italská

Ingredience

    • 1 ciabatta, natrhaná na kousky
    • 4 plátky anglické slaniny
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 4 vejce
    • 100 g mražených fazolových lusků
    • 1 římský nebo ledový salát
    • 3 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
    • sůl a pepř

    Na zálivku

    • 1 lžíce bílého vinného octa
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 lžička hrubozrnné hořčice
    • sůl a pepř

     

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 180 °C. Ciabattu a slaninu položte na plech (může být s pečicím papírem), zakapejte olejem, podle chuti opepřete, případně osolte. Pečte patnáct minut, v polovině obraťte. Chléb by měl být křupavý a dozlatova a slanina propečená. Vejce dejte do rendlíku se studenou osolenou vodou, přiveďte k varu a vařte šest minut. Až se dovaří, vypláchněte rendlík, vlijte do něj horkou vodu a tři minuty v něm vařte fazolky, pak je slijte. Mezitím oloupejte vejce a rozkrojte na čtvrtky.

2 Salát propláchněte, je-li třeba, a natrhejte do velké mísy, pak přidejte jarní cibulky, fazolky a krutony z ciabatty. Smíchejte přísady na zálivku, osolte a opepřete a přelijte ji přes salát, promíchejte. Navrch naskládejte vejce a slaninu, podávejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Syté & pestré saláty

28x vejce natvrdo

REKLAMA

Přidat komentář