Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Základní hovězí ragú

Ideální ragú na zmrazení a k dalšímu použití.

Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 12 porcí
Doba přípravy: Více než hodinu
+ zamražení
PT1H15M
Vaření 1:15
Maso Francouzská

Ingredience

    • 2–3 lžíce olivového oleje
    • 12 plátků prorostlé uzené slaniny, pokrájené na nudličky
    • 3 velké cibule, pokrájené nadrobno
    • 4 řapíky celeru, pokrájené nadrobno
    • 6 stroužků česneku, drcených
    • 4 bobkové listy
    • 2 kg mletého libového hovězího masa
    • 4 lžíce rajčatového pyré
    • 2 lžičky sušené směsi bylinek (italská, provensálská ap.)
    • 400 ml suchého červeného vína
    • 600 ml dobrého hovězího vývaru, horkého
    • 2× 400g konzerva krájených rajčat
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Všechny přísady rozdělte na dvě poloviny a připravujte zvlášť ve dvou velkých pánvích. Je to proto, aby se maso opékalo, nikoli dusilo.

2 Na oleji asi 3–4 minuty zprudka opékejte slaninu dozlatova. Přidejte cibuli, řapíkatý celer, česnek a bobkový list, ztlumte oheň a za občasného míchání opékejte dalších 5 minut. Vyjměte zeleninu děrovanou lžící a dejte stranou.

3 Pánve vraťte na oheň a v každé opékejte kilo mletého masa 6–8 minut dohněda. Během opékání míchejte a drťte vařečkou maso, aby se rozdrobilo. Do pánve vraťte směs slaniny se zeleninou, přidejte bylinky a promíchejte.

4 Vmíchejte rajčatové pyré, víno a poduste, aby se víno zredukovalo na polovinu. Pak přidejte horký hovězí vývar a do každé pánve vlijte plechovku krájených rajčat. Osolte, opepřete a zvolna vařte 45 minut do zhoustnutí. Nechte vychladnout a odstraňte bobkový list.

NĚCO NAVÍC
Ragú po vychladnutí rozdělte do tří plastových sáčků. Uzavřete a zmrazte až na půl roku. Pro rozmrazení jeden sáček vyjměte a nechte povolit při pokojové teplotě 8 hodin nebo v chladničce 24 hodin. Z každé dávky pak připravíte jídlo pro 4 osoby. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bleskové zapečené maso

Lahůdkové lasagne

Kořeněné hovězí chilli

REKLAMA

Přidat komentář