Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka s mandlovými knedlíčky

Mandle dodají játrovým knedlíčkům křupavou strukturu a zjemní jejich chuť. Na slavnostní polévku si připravte dobrý vývar z kuřecích skeletů a jemně krájené kořenové zeleniny. Na osobu ho budete potřebovat asi 250 ml.

Vydání: 2005/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Do 30 minut
Dokončení: 10-12 minut
P
Polévka Česká

Ingredience

    Na knedlíčky potřebujete:

    • 400 g kuřecích jater, naškrábaných nebo rozmixovaných
    • 30 g jemně nasekaných spařených mandlí
    • 1 malou cibuli, nakrájenou najemno
    • hrst čerstvé majoránky
    • 40–60 g strouhanky + ještě trochu na vyválení knedlíčků
    • 2 žloutky
    • 30 g hrubé mouky
    • sůl a pepř na dochucení

     

Příprava jídla

Základem dobré polévky je kvalitní, poctivý vývar. Použijte asi 1 kg kuřecích skeletů na pět litrů vody; po uvedení do varu zvolna provářejte. Pak přeceďte a uložte v chladu, abyste mohli sebrat vrstvu ztuhlého tuku. Pročištěný vývar můžete zamrazit a uchovat až měsíc.

Přísady na knedlíčky spolu pečlivě prohněťte a rukama tvořte menší kuličky. Lehce je oválejte ve strouhance, aby se povrch zpevnil. Přebytečnou strouhanku oklepejte. Přiveďte vývar k varu, vsypte do něj knedlíčky, promíchejte a trochu zmírněte plamen, aby se polévka provářela stejnoměrně. Knedlíčky jsou hotové, jakmile vyplavou na povrch. Zavařit je můžete i do vody a pak vložit do vývaru; zůstane čirý.
Náklady na 1 osobu cca: 9 Kč
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Švestkové hody

Švestkové hody

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/05, str.35

Přidat komentář