Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Štika na zahradnický způsob

Rychlé jídlo pro milovníky ryb s cibulkou, petrželkou a kyselými okurkami.

Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Pečení 0:10
Ryby a mořské plody Česká

Ingredience

    • 1 kg filetů ze štiky (viz Jak filetovat)
    • sůl a pepř
    • hladká mouka na obalení
    • 200 g másla
    • 100 g kyselých okurek, najemno pokrájených
    • 100 g cibule
    • 2 lžíce nasekané petrželky

Příprava jídla

1 Filety osolte, opepřete a obalte v mouce. Opečte z obou stran na polovině másla a dejte do zapékací misky.

2 Na druhé polovině másla nechte zesklovatět cibulku, přidejte nakrájené okurky a nasekanou petrželku. Vše dochuťte solí či pepřem a směsí posypte štiku. Nechte v troubě rozpálené na 180 °C deset minut zapéct.

JAK FILETOVAT

  • Špičkou nože rozřízněte rybě břicho a vyjměte vnitřnosti.
  • Odsekněte hlavu a rybu omyjte.
  • Rybu položte na bok. U ocasu nůž prostrčte mezi maso a páteř a řežte po celé délce až k hlavě, abyste maso od páteře oddělili. Máte první filet.
  • Žeberní kosti podřízněte šikmým řezem a kosti ze středu vyberte pinzetou.
  • Nad páteří prostrčte nůž a stejně vytvořte i druhý filet.
  • Pokud kupujete již připravené rybí filety, ověřte si, že jsou čerstvé. Při omaku se vám do nich nesmí zabořit prst.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupavá štika s pepřovým dipem

Sladkovodní ryby

Pstruh po milánsku

Siven na tymiánu

Marinovaný lín

REKLAMA

Přidat komentář