Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rizoto se slaninou, batáty a šalvějí

Sladké brambory v kombinaci s rýží provoněnou šalvějí vás překvapí.

Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H5M
Pečení 1:05
Rýže Italská

Ingredience

    • 400 g oranžových sladkých brambor (nebo třeba lilku, dýně hokaido nebo i cukety), oloupaných a nasekaných na kousky
    • 1 lžíce + 2 lžičky olivového oleje
    • 4 plátky slaniny, nejlépe italské pancetty, nasekané
    • 370 g rýže arborio + 1120 ml horkého kuřecího vývaru
    • 40 g másla + trocha nakrájeného na posypání
    • 2 hrsti šalvějových lístků
    • 60 g najemno nastrouhaného parmazánu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Na plechu vyloženém pečicím papírem smíchejte sladké brambory se lžící oleje. Pečte cca 25 minut, aby zelenina zezlátla a změkla. Dejte stranou. Troubu nevypínejte. (V horkovzdušné troubě můžete přidat plech se zeleninou do trouby zhruba čtvrt hodiny po vložení rizota.)

2 Rýži dejte péct podle základního receptu, až bude 25 minut v troubě, zahřejte na středním plameni v nepřilnavé pánvi 2 lžičky oleje. Opečte na něm slaninu dokřupava, zabere to 2–3 minuty. Sejměte z ohně a dejte stranou. Pak zahřejte v nepřilnavé pánvi máslo a 1–2 minuty na něm opékejte šalvějové lístky. Vyjměte z pánve a dejte stranou.

3 Do upečeného rizota vmíchejte parmazán, sůl, pepř, upečené sladké brambory a opečenou slaninu. Navrch dejte šalvěj, posypte máslem a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Připravit skvělé rizoto z trouby vás naučíme v naší škole vaření.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní rizoto z trouby

Rizoto se špenátem, fetou a piniovými oříšky

Pečené rizoto s kuřecím masem

Pečené rizoto s houbami

REKLAMA

Přidat komentář