Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s cibulí a houbami

Krémové žampiony s cibulkou a špenátem, super rychlá večeře.
Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 400 g těstovin – třeba ve tvaru mušlí
    • 20 g másla
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 5 šalotek či malých cibulí, oloupaných a nakrájených na dílky nebo příčně na třetiny či čtvrtiny
    • 200 g drobných krémových žampionů, rozpůlených
    • 60 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
    • 70 g listů baby špenátu
    • sůl

Příprava jídla

1 Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě, aby byly al dente. Slijte a udržujte v teple.

2 Mezitím zahřejte nepřilnavou pánev na středním plameni. Vložte máslo, olej a cibuli, opékejte deset minut, aby začala zlátnout. Vsypte houby a opékejte pět minut, aby změkly. Přidejte vývar a špenát a míchejte do chvíle, kdy listy zavadnou.

3 Těstoviny promíchejte s omáčkou a podávejte teplé. Můžete je posypat strouhaným parmazánem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny s bramborami a sušenými rajčaty

30x báječné houbové recepty

Přidat komentář