Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cibulová polévka a dvojité toustíky

Polévka, která vás zahřeje a zasytí. Na cibuli nespěchejte, ať má čas zezlátnout a získat tu správnou chuť a vůni.

Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ opékání 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Francouzská

Ingredience

    • 50 g másla
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 4 žluté cibule, oloupané a nakrájené na dílky
    • 2 lžičky balzamikového octa
    • 1 litr hovězího nebo zeleninového vývaru
    • drcený černý pepř

    Na toustíky

    • ½ bagety, na tenké krajíčky
    • 100 g sýra s modrou plísní
    • 20 g změklého másla

Příprava jídla

1 Na nízkém plameni zahřejte středně velký rendlík. Vložte do něj máslo, olej a cibuli, prohřívejte dvacet minut, aby začala zlátnout. Přidejte ocet, vývar, 250 ml vody a pepř, přiveďte k varu. Stáhněte plamen a nechte patnáct až dvacet minut zvolna vařit.

2 Na polovinu krajíčků bagety naskládejte kousky nebo plátky sýra a přiklopte je zbývajícím chlebem. Sendviče potřete zvenku máslem. Zahřejte nepřilnavou pánev na středním až vysokém plameni. Sendviče opečte z každé strany minutu, aby zezlátly a sýr začal tát. Polévku nandejte do misek a podávejte se sendviči.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cibulové menu

Cibulové menu

Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky

Těstoviny s cibulí a houbami

Navinulá cibule s vepřovým

Cibulové kroužky s chilli a se solí

Krůtí stehna na cibuli

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Já jsem ještě přidala trošku hnědého cukru a bylo to ,,ono" :).

Přidat komentář