Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Skvela svickova omacka

Popis receptu: 
spousta zeleniny, mozna mene nezvykle koreni
Autor: Lucie Kubikova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Na zaklad: 4 velke mrkve, 1 velka nebo 2 male petrzele, 1/2 celeru, 1 cibule 70 ml vinneho octa, 150 g vyvaru, 30 g masla, sul, 200-300 ml smetany Na dochuceni: 4 hrebicky, 6 zrnek celeho pepre, 3 bobkove listy, 2 cm cerstveho zazvoru, 2 snitky cerstveho nebo spetku suseneho tymianu, lzicka cukru, kura z 1 citronu

Příprava jídla

Zeleninu a zazvor ocistime a nakrajime na male kousky. Cibuli nasekame nadrobno. Do hrnce dame maslo a vhodime kostku cukru. Nechame zkaramelizovat a pote pridame cibuli, hrebicek, cely pepr, zazvor a cca 1-2 minuty restujeme. Pote pridame korenovo zeleninu, bobkove listy, citronovou kuru a snitku tymianu, zalijeme teplym vinnym octem a vyvarem. Prikryjeme poklickou a za obcasneho michani varime do zmeknuti zeleniny. Ocet v zadnem pripade nevynechavame, doda omacce jeji charakteristickou chut a usnadni dalsi dochucovani. Po uvareni zeleniny jsou dve moznosti. Bud vse propasirujeme pres jemne sitko nebo odstranime veskere koreni a zbytek rozmixujeme na hladkou kasi. Pri druhe variante nebude omacka uplne hladka a tekuta, ale bude mit vyraznejsi chut. Propasirovanou nebo rozmixovanou zeleninu vlijeme zpet do kastrolu a za staleho michani vlijeme smetanu, pripadne dochutime soli a par kapkami citronu. Podavame s knedliky a muzeme ozdobit brusinkami, citronem a slehackou. Jako vegetarian podavam s pecenym bilym tofu namarinovanem v sojove omacce.
REKLAMA

Přidat komentář