Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Skvela svickova omacka
Skvela svickova omacka


> 60 min
0,0 (0x)

Zeleninu a zazvor ocistime a nakrajime na male kousky. Cibuli nasekame nadrobno. Do hrnce dame maslo a vhodime kostku cukru. Nechame zkaramelizovat a pote pridame cibuli, hrebicek, cely pepr, zazvor a cca 1-2 minuty restujeme. Pote pridame korenovo zeleninu, bobkove listy, citronovou kuru a snitku tymianu, zalijeme teplym vinnym octem a vyvarem. Prikryjeme poklickou a za obcasneho michani varime do zmeknuti zeleniny. Ocet v zadnem pripade nevynechavame, doda omacce jeji charakteristickou chut a usnadni dalsi dochucovani. Po uvareni zeleniny jsou dve moznosti. Bud vse propasirujeme pres jemne sitko nebo odstranime veskere koreni a zbytek rozmixujeme na hladkou kasi. Pri druhe variante nebude omacka uplne hladka a tekuta, ale bude mit vyraznejsi chut. Propasirovanou nebo rozmixovanou zeleninu vlijeme zpet do kastrolu a za staleho michani vlijeme smetanu, pripadne dochutime soli a par kapkami citronu. Podavame s knedliky a muzeme ozdobit brusinkami, citronem a slehackou. Jako vegetarian podavam s pecenym bilym tofu namarinovanem v sojove omacce.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1319 kcal
  • Bílkoviny 33.75 g
  • Sacharidy 168.5 g
  • Tuky 42 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt