Zeleninu a zazvor ocistime a nakrajime na male kousky. Cibuli nasekame nadrobno. Do hrnce dame maslo a vhodime kostku cukru. Nechame zkaramelizovat a pote pridame cibuli, hrebicek, cely pepr, zazvor a cca 1-2 minuty restujeme.
Pote pridame korenovo zeleninu, bobkove listy, citronovou kuru a snitku tymianu, zalijeme teplym vinnym octem a vyvarem. Prikryjeme poklickou a za obcasneho michani varime do zmeknuti zeleniny. Ocet v zadnem pripade nevynechavame, doda omacce jeji charakteristickou chut a usnadni dalsi dochucovani. Po uvareni zeleniny jsou dve moznosti. Bud vse propasirujeme pres jemne sitko nebo odstranime veskere koreni a zbytek rozmixujeme na hladkou kasi. Pri druhe variante nebude omacka uplne hladka a tekuta, ale bude mit vyraznejsi chut. Propasirovanou nebo rozmixovanou zeleninu vlijeme zpet do kastrolu a za staleho michani vlijeme smetanu, pripadne dochutime soli a par kapkami citronu.
Podavame s knedliky a muzeme ozdobit brusinkami, citronem a slehackou.
Jako vegetarian podavam s pecenym bilym tofu namarinovanem v sojove omacce.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 1319 kcal
- Bílkoviny 33.75 g
- Sacharidy 168.5 g
- Tuky 42 g