V hrnci mierne zohrejeme maslo, rozpustime v nom cukor, med, lekvar a dame vychladnut. Po vychladntuti pridame muku zmiesanu so sodou bikarbonou, korenie a ostatne ingrediencie. Vypracujeme vlacne cesto, keby sa vam to velmi lepilo skuste si to dat do potravinovej folie a pomocou nej to spracovat - tak to robim ja a mam pocit, ze je to lepsie a rychlejsie. Zabalene vo folii to treba nechat v ladnicke aspon do druheho dna. Potom si
cesto rozvalkame na cca 5 mm hrubku (prip.tensie), povykrajujeme pernicky, ulozime na plech (vylozeny papierom na pecenie), potrieme ich ZLTKOM, ozdobime a nechame zaschnut (ja ich postupne ako plnim plechy davam na balkon a az na zaver naraz peciem). Pecieme cca pri 170 stupnoch (teplovzdusna rura), asi 10 minut, zalezi ake tmave ich chceme mat, ale cim budu tmavsie tym tvrdsie a zo skusenosti viem, ze uz sa im zmaknut
nepodarilo, ale dekoracia z nich bola dokonala...Je to stary recept mojej babicky a pamatam si, ze ona si vzdy zakaladala na tom do kladom odstati v chlade, ako po vypracovani cesta, tak aj po natreti zltkom a potom ich mala vzdy makke.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4